CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

CVN wenst u voor 2013 grenzeloze inspiratie toe!

07/01/2013

2013 wordt een enerverend cultuurjaar. Vlaanderen en Nederland maken zich op voor belangrijke historische herdenkingen, zoals 200 jaar Koninkrijk in Nederland en de honderdste herdenking van de Eerste Wereldoorlog vanaf 2014 in Vlaanderen, waarvan de voorbereidingen dit jaar op volle kracht komen.

Daarnaast investeren beiden volop in de toekomst, met onder meer aandacht voor de ontwikkeling van de creatieve sector en prominente aanwezigheid op belangrijke culturele evenementen over de hele wereld. Ook, en zeker niet onbelangrijk, is 2013 het jaar waarin het gerenoveerde Vlaams-Nederlands Huis aan het Brusselse Muntplein feestelijk geopend zal worden, als ontmoetingsplaats en onderkomen van deBuren en de Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen – Nederland.

CVN blijft zich in 2013 met overtuiging inzetten om de Vlaams-Nederlandse betrekkingen te ondersteunen en de uitwisseling van ideeën en inzichten binnen onze gedeelde culturele ruimte op gang te houden.

We plannen beleidsadviezen over gezamenlijke culturele presentatie richting derde landen, de coördinatie van een Vlaams-Nederlandse dimensie als onderdeel van de honderdste herdenking van de Eerste Wereldoorlog, de viering van de 20ste verjaardag van het in 1995 ondertekende Vlaams-Nederlands Cultureel Verdrag, de aansluiting van het hoger kunstonderwijs op de eisen die de arbeidsmarkt aan afgestudeerden stelt, en versterkte Vlaams-Nederlandse samenwerking binnen de podiumkunstensector. Onze planning laat ruimte om in te spelen op actuele ontwikkelingen van belang.

Er zijn volop kansen voor grensoverschrijdende samenwerking bij zowel herdenken als innoveren; het belang daarvan wordt breed onderkend. Naast bespaard wordt er óók veel geïnvesteerd. CVN kijkt er naar uit om in 2013 samen met u de beste mogelijkheden te signaleren en deze om te zetten in realistische beleidsadviezen met impact.

Graag tot ziens op een expertmeeting, netwerkmoment of gewoon bij ons op kantoor in Brussel, waar u te allen tijde welkom bent voor een kop thee of koffie.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht