CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Commissielid Joop Daalmeijer ontvangt hoogste Belgische onderscheiding

25/07/2011

Dat Joop Daalmeijer zich al jarenlang inzet voor de samenwerking tussen Nederland en België op het gebied van media en cultuur, is niet onopgemerkt gebleven. Vandaag is hij geridderd tot Officier in de Leopoldsorde; de hoogste Belgische onderscheiding. De ceremonie vindt plaats op de Belgische ambassade in Den Haag.

Joop Daalmeijer is sinds januari 2008 directeur van NTR, een Nederlandse onafhankelijke publieke omroep. Deze aanstelling volgde op een loopbaan bij onder meer Canal+, Radio Nederland Wereldomroep en Het Beste van Vlaanderen en Nederland (BVN). Vanuit deze posities maakte hij zich hard voor verschillende Belgisch-Nederlandse samenwerkingsproducties, zoals bijvoorbeeld Windkracht enFlikken. Ook nam hij het initiatief tot programma’s voor de uitwisseling van actualiteitenrubrieken.

Naast de samenwerking tussen België en Nederland is Daalmeijer sinds jaar en dag actief betrokken bij de Vlaams-Nederlande samenwerking. Hij is sinds 2003 lid van de Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen – Nederland. Daarnaast is hij als bestuurslid verbonden aan het Vlaams-Nederlands Huis deBuren en het dansgezelschap Ward Ward.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht