CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

BVN-Trofee Best Gewaardeerde Programma voor André Rieu

07/09/2012

De satellietzender Het Beste van Vlaanderen Nederland (BVN) heeft zijn jaarlijkse trofee voor Best Gewaardeerde Programma dit jaar uitgereikt aan sterviolist André Rieu voor zijn televisieproductie Walsend het Jaar uit. Rieu ontving de trofee uit handen van bestuursvoorzitter van BVN Joop Daalmeijer, waarop hij met blijdschap reageerde: “Mijn doel is om mensen over de hele wereld blij te maken. Deze trofee bevestigt dat ik daarmee op de goede weg ben.”

Uit een enquête onder 2500 BVN-kijkers, uitgevoerd door Intomart GfK, kwamen hetNOS Journaal en Boer Zoekt Vrouw als respectievelijk de nummers twee en drie uit de bus op het vlak van waardering van de kijkers. Het NOS Journaal scoorde daarnaast als programma met de hoogste kijkcijfers op BVN. Uit de enquête kwam tot slot naar voren dat BVN steeds beter wordt bekeken: stemde vorig jaar 80 procent van de ondervraagden naar eigen zeggen dagelijks af op de zender, dit jaar was dat gestegen tot een percentage van 85 procent.

BVN is de publieke televisiezender voor Nederlandstaligen in het buitenland. De programmering wordt samengesteld uit het televisieaanbod van de Nederlandse Publieke Omroep en VRT, met o.a. nieuws, actualiteiten, jeugd- en sportprogramma’s, films en amusement.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht