CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Boekenweek 2015: 7-15 maart

09/03/2015

De Boekenweek met als thema Waanzin is van start gegaan! Voor de tweede maal vieren Vlaanderen en Nederland in samenwerking de Boekenweek. Dit jaar werd het boekenweekgeschenk geschreven door Dimitri Verhulst genaamd De zomer hou je ook niet tegen. Verhulst is bekend van boeken als De helaasheid der dingen, Godverdomse dagen op een godverdomse bol en De laatkomer. Bij aankoop van €12,50 aan boeken in diverse boekhandels in Nederland en Vlaanderen wordt het boek van Verhulst cadeau gedaan.

De Boekenweek wordt jaarlijks gevierd tijdens het Boekenbal. Het Waanzinnig Boekenbal vond dit jaar op 7 maart plaats in de Stadsschouwburg van Amsterdam waarmee de 80ste Boekenweek werd geopend. Diverse acts vonden plaats zoals een gezongen duet van Willeke Alberti en Dimitri Verhulst. Als ode aan Boekenweekessayist Pieter Steinz zong Frédérique Spigt, Suspicious Minds van Elvis Presley.

Traditiegetrouw wordt er ook een Boekenbal voor Lezers georganiseerd dat op 14 maart in De Lichtfabriek in Haarlem zal plaatsvinden. Gasten zijn onder andere Pieter Steinz, Dimitri Verhulst, DBC Pierre, Hanne Bervoets en vele anderen.

Zie het volledige programma

Bron: Boekenweek.nl, Boekenweek.be

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht