CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Boekenbeurs verwelkomt Nederlandse buren

28/10/2011

De Boekenbeurs in Antwerpen verwelkomt op donderdag 10 november zijn Nederlandse buren in een grensoverschrijdend auteursprogramma. Het doel: Nederlandse auteurs dichter bij het Vlaamse publiek brengen. Het omgekeerde gebeurde begin september voor het Nederlandse publiek.

Onder de titel ‘Ken je buren’ stelt radio- en tv-journaliste Friedl’ Lesage zes Vlaams-Nederlandse auteursduo’s voor tijdens de tweede nocturne van de Boekenbeurs. De schrijvers zullen elkaar en  elkaars nieuwe boeken voorstellen aan het publiek. Maar tegelijk biedt het programma meer. Het confronteert de bezoeker met de rijke diversiteit van onze taal en literatuur, en met de vraag: ‘Kennen we de auteurs van onze buren wel?’

De optredende duo’s zijn: Paul Demets (De bloedplek) & Tonnus Oosterhoff (Leegte lacht), Carll Cneut (Tien bolle biggetjes keken naar de maan) & Joke van Leeuwen (Waarom lig jij in mijn bedje?), Ingrid Godon (Ik wou) & Edward Van de Vendel (Toen kwam Sam), Erik Vlaminck (Brandlucht) & Daniël Rovers (Walter), Stefan Brijs (Post voor mevrouw Bromley) & Daan Heerma van Voss (Zonder tijd te verliezen) en Rachida Lamrabet (De man die niet begraven wilde worden) & Abdelkader Benali (Oost=West).

Onder de titel ‘Vlamingen in Nederland, Nederlanders in Vlaanderen’ traden de duo’s eerder al op tijdens Manuscripta, de jaarlijkse opening van het boekenseizoen in Amsterdam. Uit de volle zalen bleek een grote interesse van het Nederlandse publiek voor de Vlaamse auteurs. Bovendien werden enkelen van hen meteen gevraagd voor extra lezingen in Nederland.

Het programma bestaat uit twee delen van drie kwartier. Het vindt op donderdag 10 november plaats van 19u tot 19.45u en van 20u tot 20.45u in de Groene Zaal van Antwerp Expo. Het volledige programma en informatie over de aansluitende signeersessies is te vinden op www.boekenbeurs.be.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht