CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

BesteBuren: Vlaanderen en Nederland lanceren cultureel feestjaar

25/06/2014

In 2015 is het 20 jaar geleden dat Nederland en Vlaanderen een Cultureel Verdrag sloten. Deze culturele samenwerking en toekomstige plannen worden een jaar lang op de kaart gezet. Om de culturele samenwerking in Vlaanderen en Nederland verder te stimuleren hebben de Vlaamse en de Nederlandse overheid een fonds van 200.000 euro gecreëerd. 

Het feestprogramma BesteBuren begint op zondag 8 februari 2015 en eindigt op zondag 14 februari 2016. Het is een feest waarin kwaliteit, betrokkenheid en participatie centraal staan. Allerlei kunstvormen, zowel cutting edge, klassiek als sociaal-artistiek kunnen aan bod komen. Het gaat over culturele partnerschappen en nieuwe verbanden tussen makers en publiek in beide regio’s. Samen zijn de Lage Landen immers de meest creatieve hub van Europa.


BesteBuren is een uitnodiging tot dialoog en een zoektocht naar nieuwe artistieke relaties tussen Vlaanderen en Nederland. Iedereen wordt uitgenodigd om actief deel te nemen aan BesteBuren en te investeren in een duurzame culturele toekomst voor Vlaanderen en Nederland.


De criteria voor projectvoorstellen en alle praktische informatie vindt u op de website van BesteBuren.

Belangrijke data

Beelden © Tjarko van der Pol / SaltyStock

 

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht