CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Bert Koenders benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken

17/10/2014

Koning Willem-Alexander heeft Bert Koenders benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken. Op vrijdag 17 oktober 2014 is hij op Paleis Noordeinde door de Koning beëdigd.

Bert Koenders volgt minister Timmermans op. Timmermans wordt commissaris en eerste vice-voorzitter in de nieuwe Europese Commissie. De Koning heeft op 17 oktober 2014 op de meest eervolle manier ontslag verleend aan minister Timmermans.

De minister van Buitenlandse Zaken, drs. F.C.G.M. Timmermans, heeft Zijne Majesteit de Koning verzocht hem met ingang van heden, vrijdag 17 oktober 2014, ontslag te verlenen als minister van Buitenlandse Zaken.

De Koning heeft dit ontslag, op voordracht van de minister-president, op de meest eervolle wijze verleend, onder dankbetuiging voor de vele en gewichtige diensten door de minister aan Hem en het Koninkrijk bewezen.

Zijne Majesteit de Koning heeft, op voordracht van de minister-president, drs. A.G. Koenders met ingang van heden benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken. De minister is vanmorgen ten overstaan van de Koning in Paleis Noordeinde beëdigd.

Bron en volledig artikel: Rijksoverheid

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht