CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Belgische en Nederlandse titels op Stripfestival te Breda

06/09/2011

In het weekend van 10 en 11 september ontmoeten liefhebbers van stripboeken elkaar in Breda, waar het Stripfestival 2011 plaatsvindt, met onder meer veiling van bijzondere titels in het Chassé Theater.

De beurs is verdeeld over verschillende locaties: het Chassé Theater, het Graphic Design Museum, het Centrum voor Beeldcultuur en Galerie Jan d’Art. Het Chassé Theater fungeert als kloppend hart van het festival met een stripbeurs waar tekenaars, uitgevers en standhouders aanwezig zullen zijn. Naast Nederlandse zullen er ook Belgische deelnemers aanwezig zijn zoals bijvoorbeeld Uitgeverij De Standaard, bekend van de Suske en Wiske-strips. Ook zal er er uiteenlopend entertainment zijn, zoals een schminkstand en springkussen voor kinderen.

Ter gelegenheid van de beurs verschijnen verschillende speciale edities. Zo maakt het tijdschrift MAD een comeback en zullen verzamelaars verschillende eenmalige uitgaven van stripverhalen op de kop kunnen tikken.

Bezoekers zijn op beide dagen welkom tussen 10 en 17.00 uur.

Meer informatie, inclusief het volledige programma en overzicht van de deelnemers, vindt u op de website van het Bredase Stripfestival.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht