CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Belgisch gezelschap wordt culturele ambassadeur Europa

De Vlaamse Sidi Larbi Cherkaoui is met zijn gezelschap een van de drie culturele ambassadeurs van Europa.
13/03/2013

Het gezelschap Eastman van de Vlaamse Sidi Larbi Cherkaoui, is gekozen als een van de drie culturele ambassadeurs voor Europa. De choreograaf krijgt daarvoor 200.000 euro. Dit jaar kregen al 25 Vlaamse culturele organisaties die internationale samenwerkingen aangaan steun van de Europese Commissie. Onze regio staat daarmee in de top vijf binnen de Europese Unie. Dat laat minister van Cultuur Joke Schauvliege weten.

Het Europees Cultuurprogramma is het huidige subsidieprogramma van de Europese Unie voor culturele samenwerkingsprojecten. België staat in de top vijf van de 27 landen die deelnemen. Vijf Vlaamse organisaties zullen optreden als projectleider in een tweejarig Europees samenwerkingsproject. Daarvoor ontvangen ze 200.000 euro steun. Het gaat onder meer om het Festival van Vlaanderen Internationaal en het Toneelhuis. Dertien organisaties treden op als co-organisator.

‘Het Europees cultuurbeleid kan alleen maar complementair zijn aan het beleid van de lidstaten’, zegt Cultuurminister Joke Schauvliege. ‘Dat moet natuurlijk concreet gemaakt worden op het terrein. Het is positief dat zo veel Vlaamse projecten daaraan tegemoet komen en dat Europa deze kwaliteit erkent.’

Bron en volledige artikel: Nieuwsblad

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht