CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Bart Peeters zet muzikale optredens eventjes in ijskast

07/10/2011

Na vier studioalbums, tien jaar lang bijna onafgebroken toeren door Vlaanderen en Nederland met rond de zeshonderd uitverkochte concerten, is de Vlaamse artiest Bart Peeters toe aan een muzikale rustpauze. Dit nieuws komt vandaag naar buiten via verschillende media. “Het is geen verdwijntruc”, zo benadrukt hij: Peeters is van plan zich de komende tijd te focussen op het werk achter de schermen bij de televisie, en op zijn activiteiten voor onder meer het goede doel ‘Artsen zonder vakantie’. Wanneer hij een nieuwe muzikale creatie naar buiten zal brengen, kan hij op dit moment niet zeggen.

De tournee van Peeters’ laatste album De Ideale Man is momenteel in volle gang, en hij zal deze gewoon afmaken. Er komt alleen voorlopig geen nieuw album of tournee. ‘De vijfde plaat komt er niet in 2012, ze komt er pas nadat we allemaal een frisse neus zijn gaan halen’, zo tekent De Standaard op uit de mond van Peeters.

Momenteel zit Peeters overigens nog in de studio voor de overzichtsplaat Het beste en tot nog eens!, waarop ook enkele nieuwe nummers zullen staan. Deze plaat zal worden uitgebracht in november van dit jaar.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht