CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Armoe troef op Erfgoeddag 2011

28/04/2011

Zondag staat de elfde editie van de jaarlijkse Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel in het teken van armoede toen en nu. Onder het motto ‘Armoe troef’ wordt de culturele impact van miserie getoond op diverse locaties in het hele land. Gratis, uiteraard.

Erfgoeddag presenteert zo’n zeshonderd activiteiten in het kader van ‘Armoe troef’. Allemaal proberen ze op de een of andere manier te tonen hoe men aankijkt tegen armoede en mensen in armoede. Niet alleen in het verleden maar ook nu.

Wie grasduint in het programma van de Erfgoeddag, realiseert al snel dat de culturele beeldvorming van armoede niet per se hoeft gelijk te staan met deprimerende kunst. Zelfs in miserie schuilt schoonheid. Alleen moet het soms even naar boven worden gehaald. Onder meer musea, archieven, erfgoedbibliotheken en heemkundige kringen stellen daarom de deuren open.

De Erfgoeddag biedt een uitgelezen kans om kennis te maken met armoede in al zijn facetten, in kunst en cultuur, in ons dagelijks leven, van het platteland tot de grootstad.

 

“Armoe troef” – Erfgoeddag vindt zondag 1 mei 2011 plaats op diverse locaties in Vlaanderen.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht