CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Annemie Vanackere nieuwe directeur Hebbel Am Ufer in Berlijn

17/06/2011

Annemie Vanackere, artistiek leider van de Rotterdamse Schouwburg, is per 1 september 2012 aangesteld als intendant van Hebbel Am Ufer, een combinatie van drie podia voor internationaal en eigentijds theater in Berlijn. Zij vertrekt in de loop van komend theaterseizoen uit Rotterdam om het seizoen 2012-2013 in Berlijn voor te bereiden.

De Berlijnse staatssecretaris voor cultuur André Schmitz: `Het verheugt me dat we met Mevr. Vanackere een internationaal ervaren theatervrouw voor het HAU hebben binnen gehaald. We zijn vol vertrouwen dat ze het artistieke profiel van het HAU met zijn nationale en internationale producties zal voortzetten en verder ontwikkelen´.

De in 1966 geboren Vlaamse studeerde filosofie en maakte 16 jaar lang deel uit van de artistieke leiding van de Rotterdamse Schouwburg. Ze stond aan het hoofd van Productiehuis Rotterdam, was hoofd programmering en gaf elf jaar lang vorm aan het internationale theaterfestival de Internationale Keuze. Haar contract in Berlijn is voor vijf jaar.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht