CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Afsluiting landelijke Week van de Amateurkunst 2011

09/05/2011

De prachtige Basiliek in de gemeente Hulst is het decor voor de feestelijke afsluiting van de WAK 2011. Scoop nodigt u mede namens Kunstfactor, de gemeente Hulst, WAK Vlaanderen en de Provincie Zeeland uit voor deze bijzondere landelijke afsluiting op zaterdag 21 mei.

In Nederland zijn maar liefst 8 miljoen mensen in hun vrije tijd actief bezig met kunst. Van ballet tot breakdance, van olieverf tot graffiti, van fanfare tot dj-sets en van Griekse tragedies tot improvisatietheater. Voor al deze talenten is de WAK een podium.

Het enthousiasme van amateurkunstenaars overschrijdt de landsgrenzen. Wat zestien jaar geleden begon in Vlaanderen is nu uitgegroeid tot een succesverhaal. Inmiddels organiseren Scoop en de Provincie Zeeland al zes jaar de WAK in Zeeland en doen tien van de dertien Zeeuwse gemeenten hieraan mee. 2011 is het jaar van de eerste landelijke editie, georganiseerd door Kunstfactor in samenwerking met lokale partners uit maar liefst 60 gemeenten. Ook Schotland houdt dit jaar haar eerste WAK.

Deze eerste Nederlandse Week van de Amateurkunst wordt feestelijk afgesloten in aanwezigheid van de gedeputeerde voor cultuur van de provincie Zeeland dhr. B. de Reu, dhr. J. Mulder, burgemeester en dhr. F. van Driessche, wethouder van de gemeente Hulst, mw. J. van Kranendonk, directeur generaal van het ministerie van OCW, mw. G. Van der Plas, Vlaams adjunct-kabinetschef van minister Joke Schauvliege en een vertegenwoordiger van de Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen-Nederland (o.v.b.).

Tijdens deze feestelijke afsluiting overhandigt mw. J. van Kranendonk een vaandel getooid met de logo’s van WAK Vlaanderen en WAK Nederland aan mw. G. Van der Plas als symbool van samenwerking in de amateurkunsten tussen de twee landen.

Inschrijven kan tot 18 mei via wak@scoopzld.nl.

Klik hier voor het programma.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht