CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Aanmelden voor Rijksacademie Residency mogelijk tot 1 februari

16/01/2012

Ondanks dat de precieze vorm van de Rijksacademie Residency 2013 op dit moment nog onzeker is in verband met de bezuinigingen van de Nederlandse regering, is aanmelden voor het programma mogelijk tot 1 februari 2012.

De Rijksakademie residency biedt geeft de ruimte voor onderzoek en productie aan getalenteerde, professionele kunstenaars uit de hele wereld. Er zijn vijfenvijftig ateliers waarvan ongeveer de helft vrij komt voor nieuwe deelnemers, die zich twee jaar lang kunnen bezighouden met onderzoek, experimenten, projecten en productie. In 2011 zijn uit de ruim 2100 aanmeldingen wereldwijd 24 kunstenaars geselecteerd voor de residency 2012.

Resident artists hebben over het algemeen een (kunst)opleiding afgerond en werken –voorafgaand aan hun aanmelding- drie tot vijf jaar zelfstandig als kunstenaar. De praktijk wijst uit dat een residency aan de Rijksakademie in deze fase van een loopbaan het grootste effect heeft. Het merendeel van de residents is tussen de 25 en 35 jaar oud. (bron: website Rijksacademie)

Complete informatie over het programma en de aanmelding vindt u op de website van Rijksacademie Residency.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht