CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Ideeëndag Viering 20 jaar Verdrag

ideeendag
12/10/2012

Uitgangspunt van de Ideeëndag op 12 oktober 2012 was een beleidsadviesaanvraag die CVN had ontvangen van het Departement internationaal Vlaanderen en het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. In 2015 viert het Cultureel Verdrag tussen Vlaanderen en Nederland zijn 20-jarig bestaan. De overheden willen 2015 uitroepen tot feestjaar en hadden bij CVN de vraag neergelegd op welke manier dat vormgegeven kan worden.

CVN koos ervoor om de workshops tijdens de Ideeëndag niet te modereren, maar om de deelnemers met een concrete opdracht op pad te sturen. In de workshopzalen hingen posters met de belangrijkste discussiepunten. De deelnemers konden hieraan punten toevoegen, op voorwaarde dat de uiteindelijke aanbeveling uitgewerkt zou zijn in termen van uitvoerbaarheid, financiële kaders en suggesties voor partners die erbij betrokken moeten worden.

Later op de dag, tijdens het plenaire gedeelte van de Ideeëndag, werd door de woordvoerders van de verschillende workshops een presentatie gegeven van de belangrijkste uitkomsten. Daarvan maakte CVN een verslag, wat als basis werd gebruikt voor het definitieve beleidsadvies: Tot hier. En nu verder!,  Beleidsadvies over de Viering van 20 jaar Vlaams-Nederlandse culturele samenwerking in 2015.

Download de Adviesaanvraag

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht