CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Poezieweek 2015

Poëzieweek 2015

Informatie

De Poëzieweek Vlaanderen en Nederland opent met Gedichtendag op donderdag 29 januari. Een week lang krijgen kopers van poëzie bij besteding van € 12,50 aan bundels het Poëziegeschenk cadeau, dit jaar is het Poëziegeschenk van de hand van Ilja Leonard Pfeijffer, getiteld Giro giro tondo, Een obsessie. Deelnemende bibliotheken delen ansichtkaarten uit met daarop een inspirerend gedicht over het motto van de Poëzieweek: Met zingen is de liefde begonnen.

poezieweekVoorafgaand aan de Poëzieweek wordt op woensdagavond 28 januari de VSB Poëzieprijs uitgereikt. De Poëzieweek is tevens de week van de uitreiking van de Herman de Coninckprijs en de Turing Gedichtenwedstrijd, als wel de week waarin de Nederlandse Kampioenschappen Poetry Slam plaatsvinden . Minstens even belangrijk zijn de honderden poëzieactiviteiten die poëzieliefhebbers op eigen initiatief op vele plekken in Vlaanderen en Nederland organiseren.

De Poëzieweek wordt afgesloten met het Gedichtenbal 4 februari, Ilja Leonard Pfeijffer en Dichter des Vaderlands Anne Vegter presenteren in de Stadsschouwburg Amsterdam favoriete dichters als Mustafa Stitou, Els Moors, Peter Verhelst, Saskia de Jong, Tonnus Oosterhoff, Erik-Jan Harmens en Neeltje Maria Min in een poëzieparade over de liefde. Aansluitend is er poëzie en feest in de hele Stadsschouwburg. Het radioprogramma Met het oog op morgen zendt die avond live uit vanaf het Gedichtenbal.

Alle info op: Poëzieweek

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht