CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Davidsfonds Nacht2014

Davidsfonds | Nacht van de Geschiedenis in teken van WO1

Informatie

Op dinsdag 25 maart organiseert het Davidsfonds opnieuw De Nacht van de Geschiedenis, voor de twaalfde keer alweer. Overkoepelend thema dit jaar is – niet verwonderlijk – het dagelijkse leven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Op meer dan 200 plekken kan u terecht voor lezingen, uiteenzettingen, voorstellingen, films, theater … die u allemaal terugvoeren naar ’14-’18. Ontdek in de programmakrant wat er in uw buurt te gebeuren staat.

Bron: Faronet.be

Nacht van de Geschiedenis in 2014 in teken van dagelijkse leven tijdens Eerste Wereldoorlog

De Nacht van de Geschiedenis is op korte tijd uitgegroeid tot een van de meest succesvolle activiteiten van Davidsfonds Evenementen. Het opzet is eenvoudig: elk jaar meer dan 200 activiteiten rond geschiedenis op één avond aanbieden: van lezingen, tentoonstellingen, rondleidingen tot theater. De twaalfde Nacht vindt plaats op dinsdag 25 maart 2014 en staat helemaal in het teken van het dagelijkse leven in de Eerste Wereldoorlog. Die oorlog wordt al te vaak verengd tot het IJzerfront, maar in ieder dorp of gehucht liet de Eerste Wereldoorlog sporen na. Het dagelijks leven stond niet stil. En dat vergeten stukje geschiedenis willen we graag belichten tijdens De Nacht van de Geschiedenis in 2014: hoe overleefden gewone mensen, hoe verdienden mensen hun boterham, hoe verliep de inkwartiering van Duitse soldaten, hoe zat het met het onderwijs, was er nog hygiëne, waren er burgerslachtoffers, enz. Het zijn allemaal vragen waar je als deelnemer antwoord op krijgt.

De Nacht van de Geschiedenis 2014 is een initiatief van Davidsfonds Evenementen in samenwerking met De StandaardRadio 2Heemkunde VlaanderenFARO. Steunpunt voor cultureel erfgoedEosMemo en OMER.

Bron en alle info: Davidsfonds

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht