CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Gent

Kunst in Transitie – Expeditie Oost-Vlaanderen

Informatie

Op vrijdag 13 juni 2014 nodigen Dēmos, Locus en CAL-XL in het kader van het project ‘Kunst in transitie’ 30 geïnteresseerde kunstenaars en professionals uit voor een expeditie naar Gent. Op het programma: een intensieve kennismaking met twee participatieve kunstpraktijken die een andere kijk geven op stadsvernieuwing en huisvesting. Beide praktijken gaan uit van jonge makers die als stadsresidenten worden ondersteund door kunstencentrum Vooruit en de publieke ruimte inzetten als werkplaats.

Doelgroep voor deze expeditie zijn kunst- en cultuurorganisaties, kunstenaars en professionals stads- gebieds- of wijkontwikkeling, opbouwwerk, huisvesting… uit Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Zeeland.

Volledige praktische informatie vindt u op de website van Demos. 

Algemene informatie 

Met het project ‘Kunst in transitie’ onderzoeken Dēmos, Locus en CAL-XL de impact van participatieve kunstprojecten op de maatschappelijke ontwikkeling van de Scheldemondregio (Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Zeeland). De projectpartners worden hierin ondersteund door de drie provincies en het Scheldemondfonds.

In juni en september 2014 organiseren de projectpartners drie expedities naar inspirerende kunstprakijken in elke provincie. Deze expedities zijn bedoeld voor koplopers in de Scheldemondregio uit verschillende sectoren die geïnteresseerd zijn in de rol van kunst in maatschappelijke transitie en die dat in een ‘community of practice’ verder willen onderzoeken en vormgeven.

 

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht