CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

2

Ken je buren

Informatie

Op donderdag 30 oktober zal ‘Ken je buren 2014’ plaatsvinden in de Antwerpse Boekenbeurs. Tijdens ‘Ken je buren’ zullen duo’s van Vlaamse en Nederlandse auteurs op zoek gaan naar wat hen bindt, verbaast en uitdaagt, over onze landsgrenzen heen.

Hoe goed kennen Nederlandse en Vlaamse lezers elkaars schrijvers? Onder de titel ‘Ken je buren’ organiseren de Taalunie, het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren dit najaar voor de derde keer een tournee met verwante Vlaamse en Nederlandse auteurs langs podia in Vlaanderen en Nederland. Zij doen dit om de rijkdom van de Nederlandstalige literatuur tot bij het brede lezerspubliek in Nederland en Vlaanderen te brengen.

De drie organisaties brengen een staalkaart van Vlaanderens en Nederlands finest bij elkaar. Drie auteursduo’s, telkens bestaande uit een Vlaamse en een Nederlandse auteur, zorgen voor het nodige burengerucht in een boeiende mix van literaire genres en leeftijden.

In Ken je buren nemen oude rotten en aanstormend talent het voor elkaar op. Ze stellen elkaars werk aan het publiek voor en gaan op zoek naar grensoverschrijdende verwantschappen.

Elk duo gaat op zoek naar wat hen bindt, verbaast of uitdaagt, over de grenzen heen. Presentator Friedl’ Lesage (Radio 1) leidt het programma in goede banen.

Ken je buren trakteert het publiek in Nederland en in Vlaanderen. In Nederland bezochten de auteurs Amsterdam en Nijmegen. Deze week doen ze een reeks onafhankelijke Vlaamse boekhandels aan.

De première van Ken je buren in Vlaanderen gaat door tijdens de vooropening van de Antwerpse Boekenbeurs, donderdag 30 oktober om 20 uur.

Daarna toert Ken Je Buren nog in volgende steden en boekhandels:

Bekijk het volledige programma op de website.

 

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht