CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Meeting

Informatiebijeenkomst Vlaanderen – Nederland 2015 te Amsterdam

Informatie

Vlaanderen Nederland

In september 2013 bracht CVN beleidsadvies uit over de opzet en inhoud van de viering van 20 jaar Cultureel Verdrag Vlaanderen – Nederland in 2015. Sindsdien hebben de Vlaamse en Nederlandse overheden DutchCulture en deBuren aangewezen als coördinatoren voor de praktische uitvoering van de viering. Ook hebben de overheden aangegeven het advies van CVN op belangrijke onderdelen te zullen volgen.

Op woensdag 25 juni organiseren DutchCulture en deBuren in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond te Amsterdam een informatiebijeenkomst over de culturele viering Vlaanderen – Nederland in 2015. De Vlaamse en Nederlandse overheden stellen een budget beschikbaar in de vorm van een matchingsfonds. deBuren en DutchCulture beheren straks dit fonds.

Tijdens de informatiebijeenkomst zullen Dorian van der Brempt (deBuren) en Cees de Graaff (DutchCulture) de uitgangspunten toelichten van de culturele viering Vlaanderen-Nederland. Ook lanceren zij een oproep voor plannen en initiatieven vanuit de brede culturele sector, die bedacht en uitgevoerd kunnen worden als onderdeel van de culturele viering, eventueel met ondersteuning vanuit het matchingsfonds.

Aanmelden voor de bijeenkomst verloopt via de website van DutchCulture.

Een vergelijkbare bijeenkomst voor Vlaamse pers en steunpunten vindt plaats op maandag 23 juni bij deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel.


Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht