CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Meeting

Informatiebijeenkomst Vlaanderen – Nederland 2015 te Brussel

Informatie

Vlaanderen Nederland

In september 2013 bracht CVN beleidsadvies uit over de opzet en inhoud van de viering van 20 jaar Cultureel Verdrag Vlaanderen – Nederland in 2015. Sindsdien hebben de Vlaamse en Nederlandse overheden DutchCulture en deBuren aangewezen als coördinatoren voor de praktische uitvoering van de viering. Ook hebben de overheden aangegeven het advies van CVN op belangrijke onderdelen te zullen volgen.

Op maandag 23 juni organiseren deBuren en DutchCulture in Brussel een informatiebijeenkomst over de organisatie van de viering Vlaanderen – Nederland in 2015. Pers en de Vlaamse steunpunten zijn uitgenodigd om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. Op 25 juni vindt een vergelijkbare bijeenkomst plaats in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond te Amsterdam.

Dorian van der Brempt (directeur van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren) en Cees de Graaff (directeur DutchCulture. centre for international cooperation) zullen de pers en de Vlaamse steunpunten op 23 juni informeren over de voorbereidingen van de culturele viering Vlaanderen – Nederland in 2015.

Context: Volgend jaar bestaat het Cultureel Verdrag tussen Vlaanderen en Nederland 20 jaar. Beide overheden stellen een budget ter beschikking om dat feestjaar te vieren met projecten die vanuit de brede culturele sector ontstaan. Welke middelen zijn er beschikbaar? Hoe en door wie zijn die aan te vragen? Wat zijn de voorwaarden?

De ontmoeting in Brussel vindt plaats op maandag 23 juni om 11:00 uur bij deBuren. We voorzien een lichte broodjesmaaltijd. Inschrijven graag via ann.venneman@deburen.eu.

 

 

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht