CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Dag van de Cultuureducatie 2015

Dag van de Cultuureducatie

Informatie

De ‘Dag van de Cultuureducatie’ door in deSingel in Antwerpen. Vanuit een rijkgevuld programma wordt aandacht besteed aan het thema samenleving. Welke rol spelen kunst en cultuur in een wereld van toenemende mondialisering en digitalisering?

Ook dit jaar werkten CANON Cultuurcel (Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming), het Vlaams ministerie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media/ACCE, het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst in Nederland, deSingel in Antwerpen, Vooruit in Gent, en BOZAR in Brussel samen een boeiend en zinnenprikkelend programma uit.

De wereld en de samenleving transformeren in sneltempo onder invloed van mondialisering, digitalisering, superdiversiteit en het verschuiven van het politieke en economische machtsevenwicht. Hoe blijven we betekenis geven in deze veranderende wereld? En welke rol speelt kunst en cultuur hierin? Biedt kunst zuurstof en tegenwind? Hoe gaan we om met andere culturen? Kunnen we ontsnappen aan onze westerse blik? Opent cultuur onze ogen of loopt ze in dezelfde valkuil? Hoe houden we kunst en cultuur op koers? … Theatermaker Chokri Ben Chikha en Nederlands auteur Frank Westerman loodsen ons door deze (en meer) vragen tijdens de opener van de dag.

http://www.dagvandecultuureducatie.be

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht