CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Breda

Boekpresentatie ‘De Nederlanden in de Spaanse literatuur (van 1200 tot 1700)’

Informatie

Op 9 juni presenteert de Stichting Cultuurbehoud Breda het boek De Nederlanden in de Spaanse literatuur (van 1200 tot 1700) van dr. Simon Anselmus Vosters. De auteur is neerlandicus en hispanist en dit boek geldt als zijn levenswerk.

Het boek is “het resultaat van ruim 50 jaar onderzoek in de belangrijkste bibliotheken ter wereld. Dat het niet eerder werd gepubliceerd is mede het gevolg van de omvang van het materiaal. Het plaatsen in een groter tijdsbestek laat zien dat Spaanse waardering bestond voor velerlei aspecten van het leven in de Lage Landen. Voor handel en industrie, godsdienst, kunst en wetenschap met grote waardering voor kunstzinnigheid van schrijvers en schilders, vakmanschap van ambachtslieden en kwaliteit van vele producten uit Flandes. Een andere visie op ons land, in de tijd van de zeventien provinciën (Benelux).” (bron: Stichting Cultuurbehoud Breda)

Het boek zal in beperkte oplage beschikbaar zijn. Voor meer informatie houdt u de website van Stichting Cultuurbehoud Breda in het oog.

 

 

 

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht