CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Voorbeschouwing op expertmeeting 27 april: alvast een paar leuke tips!

20/04/2011

Omdat het nu echt voor de deur staat, geeft CVN u alvast een voorbeschouwing op de expertmeeting rond digitale toepassingen voor cultureel erfgoed op 27 april in Antwerpen.  In deze voorbeschouwing vindt u:

 

Het programma is nu écht helemaal af. Het complete overzicht vindt u hier (scroll een klein stukje naar beneden om het programma te zien).

Tijdens de voorbereiding met de sprekers kwamen we verschillende interessante websites tegen. We willen u deze tips niet onthouden:

 

www.digitalecollectie.nl

Website die informeert over het deelnemen aan Europeana: het Europese digitale museum dat inmiddels meer dan 15 miljoen items omvat. Tijdens parallelsessie 1 zullen Olga van Oost en Geert Wissink hieraan uitgebreid aandacht besteden.

www.europeana.com

Neem zelf alvast eens een kijkje in Europa’s digitale museum!

www.idiscover.be

Optimalisatie van de bezoekerservaring met behulp van mobiele technologie, speciaal voor instellingen in de culturele, toeristische en erfgoedsectoren. Dit is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Hasselt en het Gallo-Romeins Museum. Tijdens het plenaire gedeelte van de expertmeeting zullen Nancy Tilkin en Jolien Schroyen u dit toelichten.

http://www.rijksmuseum.nl/widget?lang=nl

De Rijkswidget, door Jan Willem Sieburgh bedacht en gelanceerd. Dit programmaatje doet dagelijks een ander meesterwerk op uw desktop verschijnen, en is nu ook beschikbaar voor onder meer de iPhone. Het is een mooi voorbeeld van een manier om erfgoed dichter bij het publiek te brengen.

 

U heeft zich al ingeschreven voor de expertmeeting? Dan neemt u ook deel aan een van de parallelsessies. U maakt dan deel uit van een vrij kleine groep deelnemers, speciaal om ruim baan te geven aan uw eigen vragen of opmerkingen. Wat zou u graag aan de spreker willen vragen? Of over welke uitdaging zou u graag eens willensparren met de spreker en collega-deelnemers? Dit is uw kans om dat te doen, dus misschien vindt u het interessant om hierover van tevoren alvast na te denken.

Komt uw vraag onverhoopt niet aan bod tijdens de parallelsessie? Tijdens de informele lunch is er alle gelegenheid om alsnog met de overige aanwezigen van gedachten te wisselen.

Bent u nu al benieuwd naar de reacties van andere deelnemers op uw vraag of opmerking? Open de discussie op Twitter! Gebruik hiervoor #cvnantwerpen.

Tot ziens op 27 april in Antwerpen!

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht