CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Misschien moet Sven Gatz toch eens naar onze Noorderburen gaan luisteren

Foto: ©BELGA
09/04/2015

In DeMorgen verscheen een opiniërend artikel door Annick Schramme, lid van de Nederlandse Raad voor Cultuur, en voormalig lid Commissie CVN. Vanwege relevantie voor de Vlaams Nederlandse Culturele samenwerking en uitwisseling plaatst CVN op dit blog een verwijzing naar het volledig artikel in DeMorgen.

Annick Schramme. ©PHOTO NEWS

Annick Schramme. ©PHOTO NEWS

Annick Schramme is hoogleraar en academisch verantwoordelijke voor de master Cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen en de Antwerp Management School en (als enige Vlaamse) lid van de Nederlandse Raad voor Cultuur.

Recent berichtte CVN over de verschijning van de Agenda Cultuur door de Nederlandse Raad voor Cultuur, en de Strategische visienota Kunsten van Vlaams Minister voor Cultuur Sven Gatz, die u beiden via de links kunt inzien en downloaden.

Voor dit Blog volstaat CVN met het weergeven van de slotbemerking van Annick Schramme, die de bestaansvraag van CVN nog maar eens beklemtoont:

“Het Nederlandse cultuurbeleid wordt wel eens verweten dat het graag over één nacht ijs gaat, soms met alle gevolgen van dien. Het voormalige ‘gidsland’ heeft daarmee, zeker na de drastische besparingsronde van 2012, voor Vlaanderen veel van zijn pluimen verloren, maar dan nog blijft het interessant om af en toe eens over de haag te kijken.”

 


 

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht