CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Bussemaker: “Ik noem Eindhoven vaak als voorbeeld” | Cursor

Minister Bussemaker in gesprek met TU/e-studenten. Foto | Ruud Strobbe
17/06/2014

In Cursor, dé nieuwssite voor de Technische Universiteit Eindhoven, verscheen een verslag van de forumdiscussie in De Blauwe Zaal waarmee minister Bussemaker haar bezoek aan de TU/e afsloot.


 

Als het aan de minister ligt, nemen we geen voorbeeld aan Duitsland als het gaat om de inrichting van onze kenniseconomie. “De koppeling tussen onderwijs en onderzoek is daar erg zwak, met het risico dat je een paar topinstituten en veel armzalige leerfabrieken krijgt.” Bussemaker kwam tot die uitspraak in reactie op een betoog van burgemeester Rob van Gijzel -aanwezig als voorzitter van Brainport Eindhoven- om meer naar de succesvolle landen om ons heen te kijken.

Alle panelleden leken het eens met de stelling dat onderzoeksverbanden niet beperkt moeten blijven tot binnen de nationale grenzen. “Maar je ziet dat landelijke en regionale overheden het moeilijk vinden om hun geld over de grens heen te investeren”, zei Mengelers. Dat beeld werd bevestigd door ASML-topman Wennink, die het een taak voor de overheid vindt om die internationale samenwerking te bevorderen.

foto: Minister Bussemaker in gesprek met TU/e-studenten | Ruud Strobbe

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht